Среќен патронен празник, патрону наш!

 

Во едно студено и магливо февруарско утро

Беше роден вистински херој, храбар борец,

кој не може да го опише ни најдобриот творец.

Со борбен дух и желба искрена, чиста

го следеше своето мото.

 

И велеше:  ,,По бурата секогаш се појавува светлинатаʺ.

А, тој пак падна, во

прегратка на темнината.

Закопан во пазувите на планината,

светлина ѝ подари на татковината!

Денот кога гората те пречека  го славиме,

и името Дане Крапчев никогаш

нема да го заборавиме!

Автор и уредник Ања Јовановска IX-4

 

 

Popular posts from this blog

Мојот живот за време на пандемија

Едно поинакво лето

Училишни спомени

Нашето ново катче

„Тумбуфафа и истражувачите“ - разговор со Андреј Лефтеров

Државен натпревар по географија